Mexico Onitsuka Grå Hvit Blå 2014 Tiger Asics kvinner Sko 66 Rød

Færre konkurser men fortsatt tungt innen hotell- og restaurant

Fotballsko 5 EVOSPEED blast 5 innendørs IT blackwhitered Puma 1UIPwqpU
Av den AKTUELT, NYHET

Tall fra data- og analyseselskapet Bisnode fredag viser at det var 3,3 prosent færre konkurser og hele 19,6 prosent færre bedrifter som ble tvangsavviklet i november enn i samme måned i fjor.Hvit Grå kvinner Blå Mexico Sko 66 2014 Rød Onitsuka Asics Tiger

Les også: Støvlett Samsøe Ankle Salg KVINNE Samsøe Begrenset boot SKO Tid fUvnqgZx

De siste 12 måneder har 6301 virksomheter gått konkurs eller blitt tvangsavviklet. Det er ikke langt fra finanskrisen i 2009 hvor 6449 bedrifter gikk konkurs.

– Antallet tvangsavviklinger varierer veldig fra måned til måned. Men med en klar nedgang i disse tallene i tre måneder på rad, er dette mer positivt enn tidligere i år, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode.

– Sannsynligheten for at vi skal slå konkursrekorden fra 2009 har avtatt de siste månedene, legger han til.

Les også: Bedriftene ser vekst neste halvår

Kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode

Nike Sko Dame Sko HviteSvart Nike Air Dame Thea Nike Løpesko Max nnBpwq

Tungt innen hotell- og restaurant

Samtidig varsles det om at butikkene fortsatt sliter og at stadig flere innen hotell- og restaurantbransjen går over ende. Så langt i år har 538 virksomheter innen hotell- og restaurantbransjen gått konkurs. Det er en økning på hele 11,9 prosent fra samme periode i fjor.

Mange butikker får heller ikke oppleve årets julehandel. 904 virksomheter innen detaljhandel har måttet melde oppbud hittil i år, en økning på 6,4 prosent fra samme periode i fjor.

Les også: Robotene kommer

Lave marginer

I tillegg sliter denne bransjen med svært lave marginer, konstaterer Bisnode som anslår at gjennomsnittlig overskudd innen detaljhandel er på 1,5 prosent av omsetningen. Sett opp mot den norske gjennomsnittsbedriften som har en resultatgrad på 5,5 prosent er marginene svært lave for detaljhandel, konstaterer Bisnode.

– Med så lave marginer, sier det seg selv at risikoen for enda flere konkurser er tilstede. Vi får håpe at julesalget og endring i tollsatsene for netthandel fra utlandet vil gi bedre dager for alle butikkene, sier Ruud.

 

 

 

 

Thea Nike Dame HviteSvart Sko Løpesko Nike Sko Dame Air Max Nike qxPTfwCgE

Om forfatter

Onitsuka Mexico kvinner Rød Sko 66 2014 Grå Asics Hvit Tiger Blå

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

NO Max Air Nike Thea damesko Glitter UnwS7xPqY

barn MAGISTA Performance Astro turf ONDA Sports TF Nike sko 7xU7fr
skobutikk din dame herre på til Barn barn nett Sportsko og Sko qzawvCU
Bronze Barn Sko Bronze Barn SK3990 Støvler Angulus Støvler x0qERXP

Facebook

Barn Navy Navy Støvler Barn SK714 Angulus Støvler Sko Støvler rOqrxBXw BLI MEDLEM Geox Støvler AGATA black sko på geox nett Barn kjøp Støvletter AEwdP5qn at 5 Nike Menns Barn Trener 0 pigtail Sko Gratis V6 88fgqv For vq5fX5
This site uses cookies: Find out more.