2014 Onitsuka Asics Grå Tiger Hvit Mexico Blå Rød Sko 66 kvinner

Færre konkurser men fortsatt tungt innen hotell- og restaurant

Fotballsko 5 EVOSPEED blast 5 innendørs IT blackwhitered Puma 1UIPwqpU
Av den AKTUELT, NYHET

Tall fra data- og analyseselskapet Bisnode fredag viser at det var 3,3 prosent færre konkurser og hele 19,6 prosent færre bedrifter som ble tvangsavviklet i november enn i samme måned i fjor.Grå Rød Hvit 2014 Tiger Mexico Onitsuka 66 kvinner Asics Sko Blå

Les også: Støvlett Samsøe Ankle Salg KVINNE Samsøe Begrenset boot SKO Tid fUvnqgZx

De siste 12 måneder har 6301 virksomheter gått konkurs eller blitt tvangsavviklet. Det er ikke langt fra finanskrisen i 2009 hvor 6449 bedrifter gikk konkurs.

– Antallet tvangsavviklinger varierer veldig fra måned til måned. Men med en klar nedgang i disse tallene i tre måneder på rad, er dette mer positivt enn tidligere i år, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode.

– Sannsynligheten for at vi skal slå konkursrekorden fra 2009 har avtatt de siste månedene, legger han til.

Les også: Bedriftene ser vekst neste halvår

Kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode

basketball sko basketball Air basketsko jordan dame Nike sko xxl Max wnxT1rn4

Tungt innen hotell- og restaurant

Samtidig varsles det om at butikkene fortsatt sliter og at stadig flere innen hotell- og restaurantbransjen går over ende. Så langt i år har 538 virksomheter innen hotell- og restaurantbransjen gått konkurs. Det er en økning på hele 11,9 prosent fra samme periode i fjor.

Mange butikker får heller ikke oppleve årets julehandel. 904 virksomheter innen detaljhandel har måttet melde oppbud hittil i år, en økning på 6,4 prosent fra samme periode i fjor.

Les også: Robotene kommer

Lave marginer

I tillegg sliter denne bransjen med svært lave marginer, konstaterer Bisnode som anslår at gjennomsnittlig overskudd innen detaljhandel er på 1,5 prosent av omsetningen. Sett opp mot den norske gjennomsnittsbedriften som har en resultatgrad på 5,5 prosent er marginene svært lave for detaljhandel, konstaterer Bisnode.

– Med så lave marginer, sier det seg selv at risikoen for enda flere konkurser er tilstede. Vi får håpe at julesalget og endring i tollsatsene for netthandel fra utlandet vil gi bedre dager for alle butikkene, sier Ruud.

 

 

 

 

Hvitt Nike for Python Basketball Prm Luft Sort Menns x7qTfR Sko x0OwHH4qzU

Om forfatter

Hvit Asics Blå 2014 Onitsuka 66 Sko Tiger Rød kvinner Grå Mexico

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

kvinner sko Norge nike nike Basketsko nike nike menn I6wEE81q

Nike sportswear 624090 force 1 blackwhitewhite herre air sko RprdqwR
huarache run sko air mica dame ult sportswear Nike se bluemica xCtqwIE
Air BlackWhite Ultra Sportswear Nike Run Huarache Sko 8EHFwgq

Facebook

Run Nike BlackWhiteAnthracite Air Sportswear Sko Ultra Huarache 1Aq6IwA BLI MEDLEM Nike GreyCool Air Huarache Sko Run Ultra Cool Grey Sportswear rq1Pr cool sportswear greycool huarache air run dame ultra Nike sko zCqwfv
This site uses cookies: Find out more.